ПРОДЕГУСТУВАТИ ВИНА У СТАРОВИННИХ ВИННИХ ПІДВАЛАХ 17 СТОЛІТТЯ

Берегово – це українська столиця вина і виноробства. Щорічно тут проходить міжнародний фестиваль вин. У цьому ароматному місті є навіть справжній винний лицарський орден святого Венцела! У Берегово чимало старовинних винних погребів і підвалів XVII-XX ст., в яких проводять колоритні та незабутні дегустації закарпатського вина. Саме в Берегово знаходиться Музей виноградарства і виноробства, розташований в підвалах Графського палацу, яким вже понад 700 років. А в поєднанні з дивовижними стравами угорської кухні тутешні вина заграють новими смаками і ароматами.

Чи є тут люди, які вважають, ніби кримськими мускатами й одеським ігристим вичерпуються можливості українського виноробства? Якщо ви досі так думаєте, пакуйте валізи і рушайте на вакації до міста Берегове!

Старовинне, романтичне та затишне, місто Берегове лежить на берегах невеличкої річки Верке, і з усіх боків його оточують пологі гірські схили, вкриті виноградниками. До угорського кордону від Берегового рукою подати, тому, якщо ви плануєте законно чи незаконно його перетнути — нехай кухоль місцевого вина надасть вам хоробрості! Як вип’єте декілька кухлів, вас осяє мудрість пращурів, і ви зрозумієте, що не треба вам до Угорщини — і на Закарпатті добре.

Вам також може сподобатися

Залиште відповідь

Українська